Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat astăzi,12 mai,  pe site-ul oficial că judecătorii vor avea în acest an doar o lună de vacanţă, în intervalul 1-31 august.

Hotărârea a fost luată pentru ca instanţele să recupereze perioada în care nu au luat în discuţii dosare, din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că se poate efectua concediul de odihnă anual pentru întregul personal al instanţelor judecătoreşti şi în afara duratei vacanţei judecătoreşti, fără a perturba buna desfăşurare a activităţii instanţei.

Activitatea cu publicul se va desfăşura doar pe bază de programări, cu respectarea regulilor de distanţare socială şi doar în măsura în care justiţiabilii nu au posibilitatea de a consulta dosare ori evidenţe în format electronic. În cazuri excepţionale, preşedintele instanţei sau persoana desemnată de acesta va putea permite accesul şi fără o programare prealabilă.

Cnform surse, preşedintele completului de judecată sau preşedintele instanţei pot dispune înlăturarea din sala de judecată sau din incinta instanţei a persoanelor care nu respectă, în mod nejustificat, obligaţia de a purta echipamente de protecţie

Hotărârea conţine anumite recomandări, cum ar fi accesul în instanţe să fie făcut cu 10 minute înainte de începerea şedinţei de judecată, iar cauzele să fie programate astfel încât să se evite aglomerarea de persoane.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here