16 August, 2017

90 de judecatori de la Tribunalul Bucuresti au declansat procedura de revocare din functie a lui Adrian Toni Neacsu din CSM

Un grup de initiativa format din peste 90 de judecatori, reprezentand mai bine de o treime din numarul judecatorilor Tribunalului Bucuresti, au inaintat conducerii instantei o cerere de declansare a procedurilor de revocare din CSM a judecatorului Adrian Toni Neacsu (foto) pentru lipsa acestuia de implicare in problemele deosebit de grave ale celui mai mare tribunal din tara. In memoriul la care a fost atasata lista cu semnaturile judecatorilor petitionari s-a solicitat convocarea adunarii generale a judecatorilor Tribunalului Bucuresti pentru a se lua o decizie in sensul initiativei lansate. Conducerea TMB a si fixat data adunarii generale pentru 18 noiembrie 2011, orele 13.00.


Motivul supararii pe Adrian Neacsu

Cei peste 90 de judecatori sunt suparati pe trimisul lor in CSM pe motiv ca acesta nu si-a onorat niciuna dintre multele promisiuni facute in campania electorala, in conditiile in care Tribunalul Bucuresti se confrunta cu cele mai multe dosare din tara si cu probleme financiare si logistice deosebit de grele. Lipsa de judecatori si lipsa de solutii pentru aglomerarea de dosare nu a preocupat aproape deloc actualul CSM, in pofida suficientelor semnale de alarma trase de conducatorii instantei. Reprosurile judecatorilor TB nu se opresc doar aici, ei sunt indignati se de faptul ca au fost amagiti in campania electorala, cand Adrian Neacsu i-a vizitat, a discutat cu ei si a promis foarte multe, reusind sa obtina un numar insemnat din voturile lor, care i-au asigurat fotoliul de membru in CSM. Colectivul de magistrati ai Tribunalului Bucuresti este foarte afectat de faptul ca in ultimul an, de la nivelul CSM, dar si al Curtii de Apel Bucuresti nu s-a facut decat sa li se puna bete in roate. Amintim ca Adrian Neacsu a castigat alegerile pentru CSM din vara lui 2010, pe un proiect doldora de promisiuni, realizat in comun cu alti doi membri controversati ai CSM (Horatius Dumbrava si Cristi Vasilica Danilet, in privinta carora exista de asemenea posibilitatea sa se initieze proceduri similare).

Daca pe 18 noiembrie 2011, adunarea generala a judecatorilor Tribunalului Bucuresti va decide revocarea din CSM a lui Adrian Toni Neacsu, vor trebui convocate adunari generale si la celelalte instante egale in grad pentru a se obtine un numar majoritar de voturi ale judecatorilor de tribunale din tara pentru eliminarea lui Neacsu din Consiliu. O procedura anevoiasa, dar nu imposibila…

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu