25 Martie, 2019

83% din forţa de muncă din România nu deţine competenţe digitale suficiente

Cele mai recente date lansate de Comisia Europeană arată că astăzi, chiar dacă tot mai mulți oameni sunt conectaţi online, aproape 50% din populația Europei are competențe digitale insuficiente pentru mediul de lucru de acum. În România, nivelul este la 83%.

România depăşeşte cu mult valorile medii europene, aşa cum a relevat Raportul Agendei Digitale (Digital Agenda Scoreboard), care a evaluat progresele înregistrate cu privire la obiectivele stabilite în Agenda digitală pentru Europa (DAE).

Iată că diviziunea digitală persistă, deşi ne aflăm într-un moment în care este nevoie de mai mulți specialiști în domeniul ITC decât oricând înainte și locuri de muncă legate de ITC sunt create cu mult mai repede decât în alte sectoare. Cererea şi angajarea forţei de muncă ce deţine competenţe digitale a crescut cu peste două milioane de locuri de muncă din anul 2000, iar aceste locuri de muncă sunt în creștere de șapte ori mai rapid decât ocuparea forței de muncă în general.

(…)

» Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu