20 Ianuarie, 2018

2 iunie ar putea deveni Ziua Naţională pentru Adopţie

La Senatul României se află în dezbatere publică un proiect de lege care vizează instituirea zilei de 2 iunie ca Ziua Naţională pentru Adopţie.

Proiectul prevede că această sărbătoare poate fi marcată prin organizarea unor programe şi manifestări de promovare a adopţiei.

Totodată, Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) va coordona tematic activităţile dedicate Zilei Naţionale pentru Adopţie, iar Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni/aspecte de la manifestările dedicate acestei zile.

EVENIMENT

Acest demers legislativ este sprijinit de ORA, ai cărui reprezentanţi precizează că “sărbătorirea acestei zile constituie un bun prilej de reflecţie pentru întreaga societate asupra viitorului copiilor care nu se bucură de ocrotire părintească”.

În acest sens, ORA va organiza pe 29 mai, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Camerei Deputaţilor (sala “Nicolae Bălcescu”), în intervalul orar 10:30-12:30, o conferinţă dedicată Zilei Naţionale pentru Adopţie.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu