22 Februarie, 2018

14 sfaturi pentru a lucra bine în echipă

Dacă încerci să formezi o echipă sau să te integrezi într-una deja existentă, este posibil să te gândești că trebuie să acționezi sau să te comporți într-un anumit fel atât pentru a putea avea un randament bun și idei constructive, cât și pentru a coopera cât mai natural cu colegii.

Totodată, poate deja lucrezi cu anumite persoane de ceva timp, dar rezultate dorite întârzie să apară.

Astfel, mai jos regăsești câteva sugestii despre cum se lucrează în echipă.

1. Cunoaște atribuțiile și, implicit, rolul fiecărui coleg din echipa ta.

2. Cunoaște competențele, dar și limitările persoanelor alături de care lucrezi. De asemenea, și tu trebuie să-ți identifici punctele forte și punctele slabe. Astfel, fiecare membru al echipei, când va avea nevoie de ajutor, se va îndrepta direct către persoana care-i poate oferi ajutor, evitându-se astfel întrebările “Ce mă fac?”, “La cine apelez?”.

3. Nu încerca să eviți anumite probleme crezând că vor avea o rezolvare mai târziu — desigur că acest lucru se va întâmpla, însă contează și cum se produce rezolvarea, întrucât un succes întâmplător sau realizat doar prin eforturile anumitor colegi este dezirabil și motivant, dar nu consolidează neapărat o echipă pentru a înțelege cum se ajunge la succes și de ce. Se spune că cel mai bine înveți din greșeli, ceea ce nu este rău, însă încearcă să înveți și din succese: De ce s-au produs ele, cât la sută a fost noroc și cât la sută a fost muncă în echipă, coeziune, orientare către direcțiile potrivite ș.a.m.d..

Spontaneitatea contează și aduce bucurie tocmai prin faptul că este surprinzătoare, neașteptată. Însă într-o echipă nu trebuie să fie doar spontaneitate, ci și planificare, înțelegerea nevoilor, abilităților și lipsei de abilități a colegilor.

» Citeşte articolul integral scris de Mihai Botezatu pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu