1. Certificatele de atestare fiscală şi adeverințele de venit vor fi transmise electronic de ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală va transmite în format electronic certificatele de atestare fiscală și adeverințele de venit direct instituțiilor care le solicită, scutind contribuabilii, persoane fizice și juridice, de necesitatea deplasării la sediile ANAF și eliminând formalitățile birocratice aferente, potrivit noului proiect de ordin al ministrului Finanțelor Publice. Reprezentanții ANAF susțin că măsura va ușura mult viața contribuabililor, în condițiile în care ANAF eliberează în medie anual peste 5,5 milioane de adeverințe de venit pentru persoanele fizice și aproape 600.000 certificate de atestare fiscală pentru persoane fizice și juridice.

2. A scăzut numărul restanțierilor la bănci

Românii cu restanţe la plata ratelor bancare sunt din ce în ce mai puţini: într-o lună au dispărut peste 55.000 de persoane de pe lista datornicilor. Este minimul ultimilor ani, astfel că în acest moment, circa 695.000 de români figurau cu întârzieri la plata ratelor, potrivit datelor de la Biroul de Credit publicate de BNR și citate de Mediafax.Un nivel similar al numărului de restanţieri a mai fost consemnat la finalul anului 2013.

3. Cât costă o ședință de Guvern?

O şedinţă de Guvern costă 15.000 de euro, potrivit estimărilor fostului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, prezentate într-o intervenţie la ZF Live. Fostul demnitar a mai declarat că fiecare ministru are pe masa, la ședințel de Guvern, un laptop cu toate documentele incluse, dar se fac cheltuieli și cu echipamentele de multiplicat hârtii și acte, în paralel cu analiza lor pe calculator. „Într-o lume guvernată de tehnologie, costurile acestea sunt inutile“, a mai spus Eugen Teodorovici.

4. Top 300 Capital: Cea mai bogată femeie din România

Cea mai bogată femeie din România este proprietara unui lanț de farmacii, afacere care a ajuns la 787 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2014, conform Top 300 Capital. Unul dintre businessurile care a crescut anul trecut cu aproape 10 procente, păstrându-şi un nivel de profitabilitate care să permită menţinerea şi dezvoltarea activităţii şi în viitor, în contextul turbulenţelor din piaţa farmaceutică din România, care a înregistrat prima scădere din ultimii ani.

5. CNADNR, amendată pentru starea proastă a carosabilului şi pentru lipsa parapetelor pe drumul spre Cota 1000 din Bucegi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a fost amendată de către IPJ Dâmboviţa cu 3.000 de lei pentru ”neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile” şi pentru lipsa parapetelor pe drumul naţional 71, care face legătura între localitatea dâmboviţeană Moroeni li Cota 1000 din Masivul Bucegi. Conform Economica.net, care citează surse din Poliție, amenda a fost dată după ce în ultima perioadă poliţiştii rutieri au făcut verificări cu privire la starea acestui tronson.

6. Primăria Capitalei va finaliza banda unică pentru transportul în comun

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a fost realizat un traseu pentru banda unică destinată transportului în comun și ambulanțelor, informează Hotnews. Edilul a spus că proiectul este aproape finalizat din punct de vedere al caietului de sarcini pentru licitația care va fi demarată la Primăria Capitalei. Astfel, vor fi achiziționate  500 de autobuze noi, tip Euro 6, pe care Primăria spear să le pună în funcțiune din primăvara lui 2017.

7. Preferințele românilor pentru vacanța de iarnă

Cei mai mulți români își planifică vacanța de iarnă cu două, trei luni înainte, unii chiar cu o jumătate de an înainte dacă aceasta implică o deplasare în străinatate pe o durată de cel puțin o săptămână, susține Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, într-o analiză pentru Agerpres. De asemenea, românii sunt obișnuiți să petreacă sărbătoarea de Crăciun în familie, acasă sau la o pensiune dintr-o stațiune montană, dintre care preferate sunt cele de pe Valea Prahovei, Bran-Moieciu, Bucovina sau Maramureș. Pentru noaptea de Revelion însă, preferințele au început să se schimbe, destinațiile europene fiind uneori înlocuite cu cele intercontinentale, cum ar fi Dubai, Thailanda, Mauritius, Maldive, Republica Dominicană.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here